Subsidie aanvragen

De overheid ondersteunt groei en innovatie via subsidieregelingen  en fiscale instrumenten. Als ondernemer is het zaak optimaal gebruik te maken van deze regelingen om niet achterop te raken ten opzichte van uw concurrentie. Subsidie biedt u immers de mogelijkheid, mits voldaan aan de gestelde voorwaarde, op goedkope wijze te investeren in uw bedrijf. In onze ogen begint het inregelen van de financieringsmix van uw onderneming bij het benutten van subsidies en fiscale regelingen. 

Subsidiethema's

Subsidies voor (MKB) ondernemers zijn er vanuit regionale, nationale en Europese overheden. Subsidies worden altijd verstrekt vanuit een bepaald maatschappelijk of economisch doel.

De meest relevante subsidiethema’s zijn:

  • Innovatie, onderzoek, technologische ontwikkeling,
  • Investeren in milieu- en energiebesparing / duurzame energie;
  • Arbeid en scholing;
  • Export en internationale samenwerking;
  • Inschakelen van externe adviseurs / kennisinstellingen.

 

Subsidies benutten

In Nederland en Europa zijn er honderden subsidieregelingen, die allemaal hun eigen doelen, voorwaarden, openstellingen en budgetten hebben, het is dan ook vaak lastig om als ondernemer continu op de hoogte te blijven van de mogelijkheden.

Hoe vindt u de weg in subsidieland? Welke subsidies en fiscale regelingen passen bij uw behoefte en hoe optimaliseert u de kans dat uw subsidieaanvragen worden toegekend? 

Soms heeft u de mogelijkheid om zelfstandig uw aanvragen te verzorgen of in samenspraak met bijvoorbeeld uw accountant. U kunt er echter ook voor kiezen om te werken met een gespecialiseerde adviseur die zich dagelijks op de hoogte stelt van nieuwe wet- en regelgeving en daarmee met kansen voor u.