• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • WBSO en RDA: benut uw kansen in het laatste kwartaal van 2015
  • /

WBSO en RDA: benut uw kansen in het laatste kwartaal van 2015

Deadline 31 augustus

Ontwikkelen u en uw medewerkers binnen uw bedrijf  ICT, software of producten/techniek die technisch nieuw zijn voor uw bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor de regelingen WBSO en RDA. Voor aanvragen voor het laatste kwartaal van 2015 is 31 augustus de deadline. Mocht dit voor u interessant zijn, reageer dan snel en verhoog zo het rendement op uw investeringen in tijd en geld.

WBSO

De regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is bedoeld om R&D en innovatie in het bedrijfsleven te bevorderen. De subsidie bestaat uit een tegemoetkoming in de loonkosten in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing.

De subsidie bedraagt 35% van de loonkosten over de eerste € 250.000,-. Daarboven is het percentage 14%. Voor starters is dit percentage zelfs 50%. Indien u de afgelopen jaren geen WBSO aanvraag heeft ingediend of loonheffing heeft afgedragen, wordt afgerekend op basis van een forfaitair uurtarief van € 29,-. Hiermee bespaart u gemiddeld € 18.000,- per FTE!

RDA

Naast de WBSO (gericht op loonkosten) kunt u ook gebruik maken van de RDA (Research & Development Aftrek). De RDA biedt u extra aftrekmogelijkheid over kosten en uitgaven gerelateerd aan de WBSO-activiteiten. Het voordeel van de RDA is te verrekenen via de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting bij uw aangifte over 2015.

Meer informatie?

RTE Adviesgroep realiseert uw mogelijkheden voor de  WBSO en RDA. WIj werken samen met u aan de projectomschrijvingen en adviseren u op het gebied van de administratieve verplichtingen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs (013- 467 04 00) of maak gebruik van het contactformulier.

 

Subsidiebarometer.nl